Kalmar

Elstängsel skyddar mot vildsvin

Sedan tre år tillbaka har vildsvinen runt Kalmar Golfklubb i Wärsnäs ökat och förstört vissa delar av golfbanan vilket ledde till att de fick sätta upp ett 3 km långt elstängsel för att hålla vildsvinen ute.

- Det blir väldigt mycket extrajobb för oss med att tillrättaställa det som dom har förstört och att underhålla elstängslet, säger Peter Nilsson som är banförman på Kalmar Golfklubb.

Golfklubben arrenderar 150 hektar som motsvarar 120 fotbollsplaner av kommunen och har fått lägga ut 150 000 kr för att återställa det som vildsvinen har bökat sönder och för att sätta upp det 3 km långa elstängsel. Nu måste golfklubben sätta upp ytterligare 3 km elstängsel när vildsvinen listat ut nya vägar in på banan.

- Vi har satt upp 3 km och det är långt ifrån hela golfområdet, men det är på den norra sidan av området där vi har sett att vildsvinen hör hemma och det har funkar bra. Nu har vi sett att dom har börjat gå runt och kommer nu in från väster så vi måste sätta upp ett nytt elstängsel där, säger Jimmy Grön som är klubbchef för Kalmar Golfklubb

Carolina Svensson
Carolina.svensson@sr.se