"Jag var inte färdig som spelare"

När Kalmar FF:s back Tobias Carlsson vände den negativa trenden med sitt mål mot Häcken i början av säsongen var han på topp. Efter det gjorde en skada att han fick hålla sig borta från matchspel ett tag och i slutet av serien fick han beskedet att det var sista säsongen i KFF.

En månad senare har vinden vänt, förtroendet är tillbaka och ett nytt ettårskontrakt med Kalmar FF är påskrivet.

– Jag var aldrig överens med Kalmar FF, jag tyckte att jag var tillräckligt bra för att spela vidare i FF och jag tyckte inte jag var färdig som fotbollsspelare, säger Tobias Carlsson till P4 Kalmars morgonprogram Müsli.

Hur tänker du kring att Kalmar FF ändrade sig?
– Det var en rätt konstig situation men det är inget jag går och tänker på nu, det är bara jävligt skönt att vara tillbaka.

Vad händer med stoltheten i ett sånt här läge?
– Jag är en stolt jävel och vill inte bli utsparkad men jag tror nästan att det var värre för Kalmar FF att be mig komma tillbaka än för mig att acceptera. Nu är det inga hard feelings, det var bra att de ändrade sig, jag är glad för det.

Det har ryktats att Kalmar FF:s målvakt Petter Wastå, som själv blivit av med sin hotellrumskumpan Lasse Johansson, suktat efter din dito, nämligen Henrik Rydström, hur blir det med det?
– Jag kan dementera att Henke och Wastå ska sova ihop. Det blir jag och Henke, han är ju min "mate" sedan många år tillbaka. Jag har sett under hela hösten att Wastå har smörat in sig mer än vanligt hos Henke, men det hade inte varit fint med två superegon som Rydström och Wastå ihop, jag passar nog bättre med Henke.