Fredrik Lindgren. Foto: Björn Larsson Rosvall / Scanpix
Speedway

Lindgren byter motormärke

VM-föraren, Dackarnas Fredrik Lindgren ger upp sin position som fabriksförare. Nästa säsong gör han som merparten av världseliten och åker på GM-motorer.

– Jag känner att jag behöver byta för min utveckling, säger Lindgren.

Fredrik Lindgren har de senaste åren varit en av få förare som kört på tjeckiska Jawa-motorer. Lindgren har haft god stöttning av Jawa som fabriksförare, uppbackning som han nu ger upp.

– Visst kommer det att kosta mer pengar att åka på GM-motorer, så det var inget lätt beslut att ta, säger Lindgren.

– Men jag kände att det var ett beslut jag var tvungen att ta för att kunna fortsätta min utveckling. Jag kommer dock inte att byta motorer helt. Mina bästa Jawa-motorer kommer jag att behålla, fortsätter han.

Haft svårt att hänga med

Lindgren har haft problem att hänga med i VM-tävlingarna när banorna varit hala, vilket de oftast är under VM-tävlingarna. När det funnits fäste har hans Jawa-motorer fungerat bra vilket bland annat andraplatsen på Ullevi förra året bevisade.

Lindgren blev nia i årets VM-serie och har tilldelats ett permanent wild card till kommande VM-säsong.

Under 2010 kommer Lindgren att fortsätta köra i alla de tre stora ligor i Europa; Sverige, England och Polen. I England och Polen blev han ligamästare 2009.

Sune Karlsson/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista