Målerås

Väpnat rån i Målerås

Handlar´n i Målerås utsattes för ett väpnat rån av två omaskerade män vid sextiden på fredagskvällen.

De båda männen kom in i butiken och hotade där personal med kniv och yxa. Rånarna fick med sig pengar och cigaretter innan de försvann till fots från butiken.

I butiken fanns förutom personal även två kunder. De har kunnat ge bra beskrivningar av männen eftersom de var omaskerade.

Polisen har kunna spåra männen till en vändplan där de troligen hade en flyktbil som väntade. 

Men trots intensiva spaningar har polisen inte hittat rånarna. Och nu är de extra intresserade två bilar som setts i Målerås i anslutning till rånet säger Reine Johansson vakthavande polisbefäl i Kalmar.

– Det vi är intresserade av i sammanhanget, det är två bilar som setts köra i hög hastighet i samhället, på olika ställen i samhället. I anslutning till rånet. Den ena är en mörk Volvo V70 som setts köra hastigt på en av gatorna där.

Det finns saker som tyder på att även en mörk Audi har setts i anslutning till rånet. Den hade två extraljus fram. Polisen är intresserad av om något sett något från bilarna, eller förarna av bilarna, så kan man höra av sig till telefonnummer 114 14. Polisen är även intresserad av höra av den som kört en Volvo eller Audi.

Rånarna beskrivs av vittnen som män i 18 till 20-årsåldern, normalbyggda, runt 175 cm långa och de hade vid rånet luvtröjor på sig.

Under lördagen arbetar polisen vidare med tips som kan komma in från allmänheten och man håller eventuellt även kompletterande förhör med vittnen till rånet.

SR Kalmar
nyheter.kalmar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista