Mermaid fick slagsida

Flera lastbilar slet sig från surrningen och vräktes omkull på färjan Mermaid som går mellan västervik och Baltikum, och faryget fick slagsida. Händelsen inträffade den 22 december men inte blivit känd förrän nu. Det rådde hårt väder när incidenten inträffade och färjan Mermaid fick enligt uppgift slagsida som inte kunde rätas upp förrän fartyget anlöpt hamen i västervik.
Men uppgifterna om problem för färjan Mermaid som går mellan Västervik och Baltikum är överdrivna. Det säger VD:n för VV-Line, Björn J-sson Blomqvist. Det var hård sjögång med orkanbyar upp till fyrtio sekundmeter. EN lastbil hade dåligt surrad last, som rasade av i det hårda vädret och välte lastbilen. Båten krängde i stormen, men det var aldrig någon fara för säkerheten, säger VD:n Björn J-sson Blomqvist. Enligt honom är Mermade byggd för betydligt hårdare väder än såhär.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".