OSKARSHAMN

Mordmisstänkt byter försvarare

Den man i Falun som misstänks ha mördat sin två år yngre sambo, uppvuxen i Oskarshamn , har fått Peter Althin som ny offentlig försvarare efter missnöje med sin tidigare advokat.

Den mordmisstänkte mannen har en längre tid varit missnöjd med sin förre försvarare som inte lyckats få ut honom från häktet

Mannen har suttit häktad i drygt två månader och mycket tyder på att han får sitta ännu en tid innan polisens utredning är klar.

Polisen väntar närmast på besked från Statens Kriminaltekniska Laboratorium (SKL) om resultatet av en teknisk analys. Svaret dröjer till efter årsskiftet och väntas få stor betydelse för om åklagaren ska väckas åtal mot 34-åringen eller inte.

Eventuellt hålls på tisdagen ännu en omhäktningsförhandling mot mannen. Allt beror på om han begär en sådan men det hade han sent på måndagen ännu inte gjort genom sina nya försvarare advokat Peter Althin.

Blir det en ny förhandling kommer åklagaren att lägga fram ny bevisning inför rätten.

 -Det gäller uppgifter som visar att 34-åringen inte talar sanning när han säger att han blivit kidnappad. Han har hörts om de nya uppgifterna men han vidhåller fortfarande sin berättelse trots att den är orimlig, säger åklagare Nicklas Eltenius till TT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista