1 av 2
2 av 2
Kalmar län

Våldtäktsanklagad idrottsman friad

Den idrottsman, med kopplingar till en klubb i länet, som var anklagad för våldtäkt friades i Gävle tingsrätt på onsdagen.

Idrottsmannen ankladades för våldtäkt på en 18-årig flicka efter en festkväll den 13 november. Han friades i dag från alla anklagelser.

Tingsrätten anser det bevisat att mannen har haft samlag med kvinnan men man anser det inte bevisat att det verkligen rörde sig om en våldtäkt. Detta trots att kvinnan, enligt flera vittnen, protesterat och skrikit åt mannen.

Tingrätten pekar på att de många vittnelsmålen delvis är motsägeslefulla och man väjer därför att fria mannen trots att kvinnans berättelse om natten i sig är trovärdig.

Den idrottsklubb i länet som den nu friade har kontrakt med säger idag att man inte kommer att göra något innan domen vunnit laga kraft.

Klubben säger att man kommer diskutera hur man ska agera om den friande domen fastställs. Närmast då kommer man ta ställning till om mannen har en framtiden i klubben eller inte.

SR Kalmar
nyheter.kalmar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista