Hockeyallsvenskan

IKO mållöst mot Troja

IK Oskarshamn lyckades inte göra ett enda mål i den viktiga bottenmatchen mot Troja. Matchen slutade 0-3 efter två snöpliga mål i slutet av andra perioden och det sista i tom hemmabur i slutsekunderna av matchen.

Bottenmötet i hockeyallsvenskan mellan Oskarshamn och Troja avgjordes målmässigt i slutet av andra perioden då gästerna gjorde två mål som inte kom till efter några heta målchanser.

Först lade Daniel Håkansson in en lös puck på mål som styrdes in av Patrik Kannerling efter 16.13. När hemmapubliken väntade på kvittering efter utvisning på Daniel Karlsson så blev det 0-2 i stället.

I övrigt utmärkte hemmamålvakten David Rautio skulle stoppa en långpuck utanför sitt målområde men missbedömde pucken och det blev öppen bur för Alexander Johansson till 0-2 efter 19.04. Ett minst sagt psykologiskt mål.

Hemmalaget gjorde en slutforcering i starten av sista perioden men när chanserna dök upp var Christoffer Bengtsberg omutlig. Efter att han gjort en mycket kvalificerad räddning på direktskott från nära håll av Nicklas Jadeland halvägs in i peridoen så blev hemmaspelet allt mer stressat.

Inte ens när hemmalget spelade med två hemmaspelare mer i slutet blev det något mål fö r Oskarshamn. I stället kunde Niklas Enberg göra 3-0 i tom bur.

- Det här var ett steg bakåt för oss med klara tecken både på mental och fysisk soppatorsk sa hemmatränaren Lenny Eriksson efter matchen.

- Trojas sena mål i andra peridoen till 0-2 blev lite matchavgörande. När belöningen för slutforceringen inte kom i början av slutperioden. blev vi trötta.  

Trojas seger innebär fortsatt jumboplats  för Oskarshamn över juluppehållet och nu skiljer det fem poäng mellan lagen.

- Vi får ägna juluppehållet åt både träning och vila. Dessutom hoppas vi få tillbaka någrs av de skadade spelarna  sa Lenny Eriksson.

Jan Rindstig
jan.rindstig@sr.se