Rasmus Elm årets herrspelare i Småland. Foto: Anders Nyberg
Emmaboda

Emmaboda plantskola för fotbollsstjärnor

Rasmus Elm och Sanna Svensson båda från Emmaboda var 2009 års  bästa fotbollsspelare i Småland enligt Smålands Fotbollförbund och Sportjournalisternas Klubb. Dessutom fick Jörgen Axelsson, Smedby BoIK priset som årets ungdomsledare.

Emmaboda verkar vara en bra grogrund för fotbollsspelare. När årets bästa småländska fotbollsspelare korades gick priset i herrklassen till Rasmus Elm från Broakulla som via Kalmar FF nu hamnat i Holland och AZ Alkmaar.

Han får priset framförallt för att ha etablerat sig i A-landslaget.

Priset i damklassen går till Sanna Svensson från just Emmaboda men som nu spelar i Öster. Juryn skriver i sin motivering bland annat att hon är en mittback med fantastisk potential.

Hon var med och förde Öster till andra plats i division 1 under året.

Årets ungdomsledare kommer också från Kalmar län. Jörgen Axelsson i Smedby BoIK får priset för att under året gjort ett jättearbete på ungdomssidan, bland annat tränat två lag varav ett blivit seriesegrare. Han har dessutom varit med i huvudstyrelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista