Bandy

GAIS för svåra för Stjärnan

Tabelltvåan GAIS Bandy var snäppet för svåra när de gästades av Stjärnan under onsdagen. Gästerna stod upp under första men föll igenom i den andra halvleken och slutsiffrorna skrevs till 6-2.

Stjärnan Bandy låg inför bortamötet med GAIS två platser över det nedre kvalstrecket och de jagade viktiga poäng. Och under den första perioden stod man upp bra. En räddad och en bränd straff samt ett insläppt mål blev facit efter de första 45 minuterna, klart godkänt mot ett topplag som GAIS.

Men sedan la hemmalaget i en högre växel och spelade ut sina motståndare. En minut och 24 sekunder in i den andra halvleken kom 2-0 målet och därefter var det GAIS show. Både 3-0 och 4-0 kom inom loppet av tre minuter. Stjärnan lyckades reducera till 4-1 på en hörna genom Henrik Lindberg men fick snabbt se sig slagna då GAIS svarade direkt med 5-1.

Eric Claesson putsade till siffrorna till 6-2 med 14 sekunder kvar av matchen, ett resultat som stod sig. Stjärnan ligger nu sjua i tabellen på tio poäng, nio poäng efter serieledaren IF Boltic Karlstad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".