Gislaved

Kritiskt för nerkyld åldring

Utgången är fortfarande oviss oviss för den 79-åring som i går kväll hittades medvetslös med köldskador i sin bil på en liten skogsväg utanför Gislaved

Mannen har nu vaknat upp och mår efter omständigheterna väl. Tillståndet är fortfarande allvarligt, men för närvarande stabilt, sade Terje Blomstrand, verksamhetschef på intensiven, till TT, på torsdagsmorgonen.

Riktigt varför han hamnade fel i skogarna utanför Gislaved med sin bil vet polisen inte. Senast han sågs var halv sju på tisdagskvällen när hemtjänsten hjälpte honom. Hemtjänsten slog larm halv tio på onsdagsförmiddagen då mannen ännu var borta.
Någon gång däremellan tog han sin bil och körde i väg, oklart mot vad. Polisen hade under morgonen och förmiddagen kontakt med honom ett par gånger via hans mobiltelefon, men han kunde inte riktigt redogöra för var han var.

Spaningarna drogs i gång med fjorton polispatruller, ett par bandvagnar från räddningstjänsten och en helikopter.
Telefonkontakterna med mannen upphörde, troligen tog batterierna i telefonen slut. Signalerna från en mobilmast gav polisen ett ganska stort område att leta i. Dessutom var polisen osäker på om mannen var kvar i området.

När han till slut hittades hade han kört en liten väg så långt den räckte och sedan fortsatt vidare in i skogen, möjligen på något slags översnöad stig.
Hur länge han sedan stått där i mörkret innan han upptäcktes är ovisst. Bilens motor var inte i gång och inga lyktor lyste.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".