Kalmar

Pukebergsutställning i rotundan

Vid lunchtid på torsdagen invigdes designarkivets utställning i den lilla rotundan, som ligger utanför fängelset i Kalmar. Utställningen är en uppvisning av designarkivets innehåll och funktion.

Ett tiotal tyger hänger ner från taket, i alla möjliga färger och former och tryck. Dessutom visas två bildspel upp från tidigare workshops och invignar på designarkivet. Textilierna är formgivna av Peter Condu, Sven Fristedt och Sven Markkerlius och ger en bra bild över innehållet i designarkivet.

För det är egentligen ingen egen utställning designarkivet visar upp i rotundan vid fängelset i Kalmar. Utan det är mer ett urval av innehållet som finns vid designarkivet i Pukeberg i Nybro.

Vid invigningen fanns designarkivet Clara Gustafsson på plats, hon berättar för Sveriges Radio Kalmar att man vill visa hur designarkivet används och kan användas.

– Genom att visa bildspelen från tidigare workshops så ger det en bild av hur designarkivet kan användas, säger Clara Gustafsson.

Utställningen finns att beskåda i rotundan i Kalmar fram till den 2 februari.

Anders Nyberg
anders.nyberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".