1 av 2
Foto: Nick Näslund/SR Kalmar.
2 av 2
En man fick klippas loss vid en olycka på rv 25 väster om Nybro. Foto: Räddningstjänsten Nybro.
Kalmar län

Stora trafikproblem i länet - en man dog i krock med lastbil

På vägen mellan Påryd och Tvärskog krockade en lastbil och en personbil vid tvåtiden och mannen som körde personbilen omkom i krocken. Och fem personer skadades i samband med en olycka kollision mellan två bilar på vägen mellan Hultsfred och Målilla vid halvfemtiden på torsdagen och vägen fick stängas av i lite mer än en timme.

Det var vid tvåtiden som lastbilen fullastad med diesel kolliderade med en personbil på vägen mellan Tvärskog och Påryd. Kollisionen blev kraftig och mannen i bilen omkom och lastbilen hamnade i diket och läckte en del diesel. Lastbilschauffören chockades.

Väg 25 har varit avstängd i omgångar väster om Nybro efter en olycka vid tretiden då en personbil fick sladd och kolliderade med en stillastående lastbil. en man fick klippas loss och fördes till sjukhuset i Kalmar med oklara skador. 

Och precis när trafiken släpptes på fick man stänga av igen då en bil som inte uppmärksammat köerna hade kört i diket.

En lastbil körde i diket i korsningen vid Bockara norr om Högsby vid lunchtid.  Det var länge långa köer vid olycksplatsen. På E22an vid Mönsterås var det flera avvåkningar redan på morgonen och det har även varit problem på E22an norr om Västervik under eftermiddagen.

Daniel Wrejbo yttre befäl på polisen i kalmar län ger råd om hur man ska köra för att undvika olyckor:

– Givetvis är det alltid att anpassa hastigheten efter väglaget och att anpassa avståndet till fordon framför. Det är oftast i sådana situationer som det blir krockar, att det händer något framför en på vägbanen och bromssträckan blir dubbelt så lång i sådant här väglag. 

Flera bilar körde också i diket på E22an vid Lindsdal norr om Kalmar på eftermiddagen och det orsakade flera hundra meter långa köer.

Och strax efter klockan fyra körde en bil av vägen söder om Ålem på E22. Och vid halvsextiden inträffade ytterligare en singeolycka på 25:an.

SR Kalmar
nyheter.kalmar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".