Länet

Oro hos Saabfantaster

Sent i kväll svensk tid går tiden ut för att lägga bud på att köpa Saab av amerikanska GM, det innebär att det kan bli spiken i kistan för Saab i natt.

Hans Willebrand från Ljungbyholm i Kalmar kommun, är sekreterare i Svenska Saabklubben med över 2500 medlemmar och han säger till Sveriges Radio Kalmar att det är svårt att uttrycka sig om ödesdagen. 


Hans Willebrand har kört saab i hela sitt liv. 
– Min första bil var en saab så det känns väldigt tråkigt om det blir på det här viset, säger Hans Willebrand till Sveriges Radio Kalmar. 

I går sa högste GM-chefen Ed Whitacre att det troligen inte kommer något hållbart bud på Saab innan tidsfristen går ut klockan elva i kväll svensk tid. Men det uttalandet kritiseras av fackklubbsordföranden för Unionen på Saab i Trollhättan Anette Hellgren.

– Jag tror att det är ett typiskt förhandlingsutspel. Att det är taktiskt från deras sida nu när det börjar närma sig. Jag tycker att det är både ologiskt och otaktiskt att han gör så här och för min del kan han lika gärna hålla tyst och vänta på processen, säger Anette Hellgren.

– Min förhoppning är att innan den här dagen är slut att det kommer ett positivt beslut, säger Saabfantasten Hans Willebrand till Sveriges Radio Kalmar. 

Anders Nyberg
anders.nyberg@sr.se 

Jens Möller
jens.moller@sr.se