Ishockey

Viktor Ekbom tillbaka i IKO

IK Oskarshamns akuta backbrist löses genom två lån från elitserieklubbar , dels Viktor Ekbom från Linköping och dessutom Kim Lennhammar från Djurgården.

Med skador på tre ordinarie backar och ytterligare två försvarare som lämnat klubben senaste veckorna så är backbristen påtaglig i IK Oskarshamn.

Linus Morin, Alexander Johansson och Daniel Ljungkvist dras med olika skador och Jonathan Zion och Jesper Williamsson har återvänt till Kanada respektive HV71. Vid senaste matchen mot Borås fick centern Rasmus Olheden göra debut som back för att få ihop tre backpar.

Klubben har agerat snabt lyckats få låna två backar som båda är spelklara till fredagens bortamatch mot Leksand.

Dels handlar det om Viktor Ekbom som spelat de senaste två säsongerna med Oskarshamn men som under hösten spelat med Linköping i elitserien. Dessutom ansluter 19-årige Kim Lennhammar som mest spelat i Djurgårdens J20-lag men även prövat på elitserien.

Ekbom är klar för spel med Oskarshamn närmaste veckan med tre matcher på schemat och Lennhammar är tillgänglig januari ut.

Med dessa båda nya spelare har Oskarshamn använt hela 40 spelare hittills under säsongen vilket visar att klubben varit extra utsatt för skador.

Jan Rindstig
jan.rindstig@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".