En kylslagen byggstart för arenan. Foto:Janne Rindstig/SR
Kalmar

Kylan pressar arenans tidsschema

Snön och framförallt kylan har gjort att byggtakten vid nya fotbollsarenen i Kalmar bromsats upp. Genom att uttnyttja även alla helgdagar utom julafton för arbete följs ändå fortfarande tidplanen.

- Halva arbetstiden går åt för att röja snö och tina upp den halvmeterdjupa tjälen säger platschef Jonas Josefsson till Sveriges Radio Kalmar.

- Än så länge håller vi tidplanen säger Jonas Josefsson och det vill mycket till för att stoppa bygget på grund av vädret. GPS-tekniken har gjort att nästan alla markarbeten kan göras utan att behöva jobba ute i kylan utan det går att utföra från de datorstyrda maskinerna.

Just nu koncentreras arbetet kring att flytta Trångsundsvägen som idag går runt området. Ett arbete som sulle påbörjats innan jul men det satte affärsinnehavarna i området stopp för i julhandeln. Delar av den nya arenan kommer byggas där det idag är av- och påfarter till E22:an.

Om kylan släpper sitt grepp beräknas den nya vägsträckningen tas i bruk i början av februari annars kan det dra ut ytterligare på tiden och om drygt 14 månader ska hela arenan stå klar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".