Kalmar län

Kylan sätter fastighetsägare på prov

Kylan sätter nu press på många fastighetsägare som tvingas åtgärda vattenskador och andra problem som den stränga vintern medfört.

I Hultsfreds kommun rapporteras att många vattenmätare i fritidshus frusit sönder och många gånger handlar det om hus som ägs av folk boende i andra länder och som inte kan se till sina hus.

Inom de stora bostadsbolagen i länet finns jourgrupper som rycker ut vid behov och för till exempel Västerviks Bostadsbolag har det i vinter handlat om frysskador i Aspagården, frysning på vinden på servicehuset Rosavilla och förstås mycket snöproblem.

Håkan Karlsson förvaltare inom bostadsbolaget säger dock att det varit relativt få skador hittills, men att mycket handlat om snömängderna. Sen vet vi ju inte vad händer när kylan släpper och det blir varmare igen och vad som då visar sig, säger Håkan Karlsson till Sveriges Radio Kalmar.

Lennart Ackling
lennart.ackling@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista