Pålningsmaskin vid arenabygget klar att börja. Foto: Janne Rindstig/SR Kalmar.
Kalmar

Pålning stabiliserar nya arenan

I slutet av en här veckan kan de omfattande pålningsarbetena börja kring nya arenan i Kalmar. Marken är så pass instabil att det kommer krävas intensivt arbete av två gigantiska pålkranar fram till slutet av februari säger NCC:s platschef Jonas Josefsson till Sveriges Radio Kalmar.

800 betongpålar ska slås ner där byggkroppen ska stå och 4 700 hål ska borras upp ooch fyllas med en blandning av kalk och cement för att göra själav fotbollsplanen tålig mot sättningar och belastning.

- Det här kan vara Kalmars sista surhål vi ska bygga på säger NCC:s platschef Jonas Josefsson till Sveriges Radio Kalmar.

Allt pålningsarbete ska vara klart i måndasskiftet februari/mars för att hinna så in själva fotbollsplanen med gräsfrö redan under mars så den blir klar för spel om ett drygt år då areanan skall vara färdig för allsvensk fotbollsspel.

Janne Rindstig
jan.rindstig@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista