1 av 2
Blod i snön utanför Hotell Ett i Oskarshamn. Foto:Sigrid Ingesson/SR Kalmar.
2 av 2
Oskarshamn

"Tog strypgrepp på en av våra gäster"

Efter helgens stora slagsmål i Oskarshamn med upp till 40 personer inblandade har nu åtta anmälningar om misshandel kommit in till polisen.

Det var efter att en förening hade fest på gatan mitt emot Hotell Ett och råkade i bråk med några av hotellets gäster, som det blev slagsmål inne på hotellet. Två män, en yngre och en äldre man kom in på hotellet och gav sig på gästerna. Och efter att den äldre tagit strypgrepp på en av gästerna försökte hotellchefen Gunillas Linnérs son, som var där på kvällen, få ut dem. Den yngre mannen hade ett baseballträ och blev aggressiv när Gunillas son försökte då fösa ut dem:

– Den yngre började slänga ljuslyktor mot min son, med eld i mot min son i det här fallet. Som tur var kunde han ducka, annars kunde det blivit katastrofala följder. Nu blev "bara" att han fick en massa stearin i ansiktet och på kläder, säger Gunilla Linnér. 

Bråket ska också ha fortsatt senare - den yngre mannen - bara 16 år greps av polisen efter att vittnen pekat ut honom som den som misshandlat en liggande man. Utanför hotellet syns fortfarande blodspår i snön

Gunilla Linnér säger att hotellet nu ska se över sina sökerhetsrutiner men hon är samtidigt kritisk till att det tog ungefär 20 minuter för polisen att komma till platsen. Det fanns ingen polispatrull i stan i Oskarshamn när anmälan kom in på kvällen.

– Jamen då blir man ju orolig. Man tänker på personalen och deras säkerhet och vad som kunde hänt annars. Om den här kille hade haft en kniv istället för batongen. Det är klart man är rädd, jätterädd, säger Gunilla Linnér.

En ung man, en 16-åring, är den enda som enligt polisen i nuläget är misstänkt för något brott.

Sigrid Ingesson
sigrid.ingesson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".