Foto: Simon Leijnse
Västervik

Bara bussar på Tjustbanan

Vid mötet mellan Kalmar länstrafik KLT, Veolia Transport och Östgötatrafiken idag beslutades att från och med 18 januari bara köra buss istället för tåg på sträckan Västervik-Linköping.

Det här betyder att samtliga tågavgångar på Tjustbanan ersätts med buss, medans man på Stångådalsbanan fortsätter köra med tåg. Bolagen hoppas att man genom att låta alla tågavgångar på Tjustbanan ersättas med buss, kunna få trafiken på Stångådalsbanan att fungera bättre.

Resenärerna på Tjustbanan slipper i och med detta fundera på om det kommer ett tåg eller en buss. När man nu vet vad man kan förvänta sig blir det lugnare för alla parter, skriver bolagen i pressmeddelandet.

Bussarna kommer gå mellan Västervik och Linköping fram till att nya moderna tåg tas i bruk andra kvartalet 2010. Restiderna på sträckan ska inte heller påverkas, vilket de skulle ha gjort på Stångådalsbanan menar bolagen och det är därför man tagit det här beslutet.

SR Kalmar
nyheter.kalmar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista