Ägarframtiden för Astrid Lindgren Värld avgörs idag.Foto: Simon Leijnse SR
Vimmerby

Astrid Lindgrens Världs framtid avgörs

Efter snart två års diskussioner ska kommunstyrelsen i Vimmerby nu ta ställning till om parken ska säljas till Saltkråkan AB och till vilket pris.

Under tisdagseftermiddagen avgörs frågan om det blir en försäljning av Astrid Lindgrens Värld eller inte till Saltkråkan AB.

Turerna kring Vimmerby kommuns försäljningen av Astrid Lindgrens Värld har nu pågått i över ett och ett halvt år.

Diskussionerna har framför allt handlat om familjeparkens låga försäljningsvärde vilket väckt stor debatt i hela Vimmerby. Det har också varit strid om att hembudsrätten plockades bort för minoritetsaktieägarna. Diskussionerna gick till och med så långt att det pratades om en lokal folkomröstning i frågan om kommunens försäljning av parken till Saltkråkan AB

Efter alla turer så är avtalsförslagen till en försäljning klara och kommer tas upp i kommunstyrelsen.

Exakt hur avtalen ser ut vill ingen i dagsläget kommentera men det har tidigare talats om flera alternativ. Bland annat om kommunen ska sälja hela eller bara delar av Astrid Lindgrens Värld till Saltkråkan AB.

Anders Nyberg
anders.nyberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".