Nanne Bergstrand. Foto: Anders Nyberg.
Fotboll

Rekordkort försäsong bra för KFF

Det är bara två månader till den rekordtidiga allsvenskan fotbollspremiären mellan Kalmar FF och IFK Göteborg på Fredriksskans 13 mars. Att det blir en kort intensiv försäsong tycker tränaren Nanne Bergstrand är bra.

KFF-tränaren Nanne Bergstrand tycker att en kort intensiv försäsong är bra då det blir mer fokus på kvalité på både egna träningar och motstånd i matcher.

- Den stora skillnaden är att det går snabbare till helheten vilket är gynnsamt säger Nanne Bergstrand.

Han ser allt längre säsonger som ett led i anpassningen till övrig europeisk fotboll men det krävs fler uppvärmda planer för att göra det möjligt.

Årets snöiga och kyliga vinter har än så länge inte ställt till med några större problem för FF-träningen. Om två veckor väntar första och enda träningsmatchen på hemmaplan mot Åtvidaberg innan det bär iväg till Spanien för träning och cupspel.

Stödd på statistik räknar Nanne bergstrand med att det ska gå att spela allsvensk fotboll om en månad i Kalmar.

 - Sett till de senate åren skulle vi kunnat spela allsvensk fotboll 9 år av 10 den 13 mars säger Nanne Bergstrand.

Truppen är ännu inte komplett men på fedag kommer anfallaren Daniel Mendes tillbaka efter vistelse i Brasilien. På grund av sjukdom har han inte kunnat åka förrän nu.

Om han får sällskap av landsmännen Ricardo Santos och tilltänkta nyförvärvet Jael är ännu oklart. Samtidigt lämnar Tobias Eriksson och Paulus Arajuuri laget för landslagsspel.

Jan Rindstig
jan.rindstig@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".