"Vårda mig ömt" presenterades för media på torsdagen. Foto Lennart Palm SR Kalmar

Vården i fokus på teatern

När Byteatern - Kalmar läns teater - på torsdagen presenterade delar av årets program framkom bland annat att vårens stora satsning Vårda mig ömt förutom teater även kommer innebära politisk vårddebatt.

Vårda mig ömt är en nyskriven pjäs som bygger på nio texter av poeter, dramatiker och en sjukhuspräst bland annat. Temat är sjukvården och förutom teater ska det hållas föreläsningar och politisk vårddebatt i Byteaterns regi.

I sommar återuppstår också Signe i fönstret på Kruzenstiernska gården i Kalmar och i höst ska en ny pjäs om Drottning Kristina spelas för barn och unga på Kalmar Slott samtidigt som man satsar på en "ung höst" på själva teatern med dans bland annat.

Karin Parrot Jonzon som varit Byteaterns chef i fyra år har skrivit på för ytterligare tre år och hon säger till Sveriges Radio Kalmar att hon vill fortsätta mot sitt viktigaste mål - att föreställningarna ska leda till ett samtal med publiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista