Fler lyssnar på radio

SIFO:s senaste lyssnarmätning, som presenterades på fredagen, visar att radiolyssnandet fortsätter att öka framförallt på P4-kanalen.

Sveriges Radio Kalmar har ökat med 1.6 procent jämfört med för ett år sedan och har i dag en daglig lyssning på 37 procent.

Dagligen lyssnar 49.2 procent av befolkningen på Sveriges Radio. Var tredje svensk lyssnar på Sveriges Radio på morgonen.

Generellt ökar radiolyssningen i åldersgruppen 35- 49 år. Störst är ökningen bland kvinnor.

Sifo-undersökningen visar också att på ett och ett halvt år har Sveriges Radio ökat sin publik med omkring 335 000 lyssnare en genomsnittlig dag. Det motsvarar en ökning med nästan 9 procent.

- I en tid när konkurrensen om människors tid är väldigt stor är det extremt glädjande att så många nya lyssnare kommer till Sveriges Radio. Det är ju helt i linje med vårt public serviceuppdrag att presentera ett innehåll där alla ska kunna hitta något, säger vice vd Cilla Benkö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".