Edina Hrustic med foton och teckningar som hon fick av barnen på barnhemmet i Singburi i Thailand. Foto: Mia Wendel
Kalmar

Samlar in pengar till barnhem i Thailand

För tre år sedan arbetade Edina Hrustic och Emma Ståhl som volontärer på ett barnhem i Singburi i Thailand. Nu har de startat en insamling på internetsajten Facebook för att kunna förbättra tillvaron för de 250 barnen, som är upp till 12 år gamla.

– Det som gör mig mest upprörd är att ingen vet vad som händer med barnen när de fyller tolv år. Framtiden är så oviss för dem, berättar Edina Hrustic, som började studera till journalist efter resan till Thailand, för att hon vill berätta om det som händer i världen.

För de som vill skänka pengar, kläder eller leksaker är det bara att kontakta Edina och Emma på Facebook. Att gåvorna verkligen kommer fram till barnen är Edina Hrustic helt säker på.

– Vi startade insamlingen för att en kompis till oss ska åka till barnhemmet som volontär i februari. Därför vet vi att barnen får ta del av allt som skänks.

Mia Wendel
mia.wendel@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".