Jael Ferreira Vieira. Foto: Janne Rindstig/SR
Fotboll

Nr 21 Jael redo för Kalmar FF

Kalmar FF:s nya brasilianska anfallare Jael Ferreira Vieira träffade idag sina lagkamrater för första gången i samband med förmiddagsträningen. Han var med på ett teoripass och tisdag eftermiddag väntar fotbollsträning och hans första kontakt någonsin med snö.

Det var en restrött Jael som mötte sina nya lagkamrater i Kalmar FF i samband med tisdagens förmiddagsträning.

Efter nästan ett dygn med flyg till Köpenhamn och sedan bilresa kom Jael till Kalmar på måndagskvällen men orkade i alla fall upp till morgonträningen som bestod av främst teori, att hälsa på andra lagkamrater och att lösa praktiska frågor kring utrustningen.

Efter att ha valt bland lediga tröjnummer bestämde han sig för att överta Lasse Johanssons tröja med nummer 21 på ryggen.

Kylan och snön ser han som sin största utmanare för att lyckas i bröjan för det här är första gången någonsin har ser snö i verkligheten.

- Kylan och isen känns ovanligt och lite skrämmande men jag kommer vänja mig säger Jael till Sveriges Radio Kalmar.

Efter långa förhandlingar och flytt hemma i Brasilien är hans fysiska status inte den bästa men räknar snabbt med att komma i form igen .

Att han valde att spela fotboll i Sverige beror på att han sökte en utmaning i karriären annars hade han anbud från flera klubbar i Brasilien och från en för honom okänd klubb i arabvärlden. Att just Kalmar FF blev den nya klubben beror delvis på att där finns flera landsmän.

- Det känns bra när man är långt ifrån sin familj att han någon brasilianare att fråga säger Jael.

Redan under tisdagseftermiddagen väntar nästa träningspass ute i minusgrader och med snö längs konstgräsplanens linjer.

Jael längtar redan till måndag när laget åker till Spanien för tränings- och matchläger.

- Det blir bra med lite varmare väder i Spanien säger  Jael och skrattar med många lager tröjor på sig för att skydda mot den svenska kylan.

Janne Rindstig
jan.rindstig@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".