Journalist polisanmäld av hockeyklubben. Foto: Leif Johansson/SR
Nybro

Journalist polisanmäld av hockeyklubb

En journalist i Nybro har polisanmälts av Nybro Vikings för att utan tillåtelse varit inne i ett utrymme som tidigare delats mellan tidningen och klubben.

Nybro Vikings och Nybro tidning har delat lokal där ett rum på tidningens redaktion användes av klubben under en period som en del i en sponsringsuppgörelse.

Sedan våren 2008 har rummet inte använts men datorer, möbler och papper fanns kvar. Bland annat fanns det kvitton och en betalningspåminnelse kvar.

Först i höstas efter flera påstötningar hämtade klubben dator och en del annat, men inte allt.

Först efter att Ann-Helene Törning skrivit en artikel i Nybro Tidning och undrat om ordningen i klubben så hämtades det sista för en dryg vecka sedan av en upprörd representat för klubben som kom instormande på redaktionen.

- Lägg ner den lilla förbannade skittidningen sa klubbrepresentanten när han kom till lokalen och polisanmälde sedan Ann-Helene Törning för att utan tillåtelse varit inne i deras del av lokalen.

Avgående ordföradne Stig Davidsson säger till Sveriges Radio Kalmar att han inte vill kommentera bråket mellan klubben och tidningen. han är både ordförande i Nybro Vikings och i Kalmar läns tidningar och är därmed arbetsgivare både åt klubben som gjorde polisanmälan och åt journalisten. 

Han säger att styrelsen inte informerades innan polisanmälan gjordes.

Klubbens andra ordförande Magnus Hammarstedt säger sig inte känna till polisanmälan och säger att han trodde allt material hade hämtats i höstas.

Att en polisanmälan gjordes bekräftas av polisen som också säger att anmälan redan lagts ner.

Leif Johansson
leif.x.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".