Torsås

Poliser räddade flera ur brinnande hus

Tre personer skadades i en brand i ett hus i Söderåkra utanför Torsås natten till söndagen. Branden upptäcktes när en polispatrull körde förbi platsen vid tretiden.

Efter att ha larmat räddningstjänsten tog sig de två polismännen in i huset för att försöka rädda de personer som befann sig där.

-De lyckades rädda ett antal personer ur det brinnande huset, bland annat en döv äldre man, säger Mikael Kaiser, länsvakthavande på polisen i Kalmar.

Totalt var det tre personer i huset, ett flerfamiljshus med fem lägenheter. Flera har förts till sjukhuset i Kalmar, bland annat en av poliserna som rökskadades.

-Han ligger och andas syrgas men är annars vid gott mod.

I närheten av platsen där branden bröt ut har polisen också gripit en person som senare anhållits för försök till mordbrand - det misstänkta brottet ska dock röra en annan brand i närheten.

-I nuläget kan det inte sättas i samband med den andra branden men händelserna är geografiskt nära varandra, säger Mikael Kaiser.

TT/SR Kalmar
nyheter.kalmar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".