Socialdemokraterna annonserar efter politiker.
Emmaboda

Annonserar efter nya politiker

Socialdemokraterna i Emmaboda genomför en annonskampanj för att locka nya namn till sin fullmäktigelista till höstens val. De erbjuder de som vill en möjlighet att ta en plats som politiker i fullmäktige för socialdemokraterna och en start på en framtida politisk karriär.

Varför tar man det här greppet är det tomt på namn och kandidater? Vad säger kommunalrådet Ann-Marie Fagerström?

– Absolut inte. Däremot vill vi har mer breddad demokrati, så vi tycker att det var ett spännande forum att se om det är möjligt att hitta de som inte själva känner till och hitta nya som vill vara med och utveckla Emmaboda.

Tycker du inte det känns som om ni kör över trogna partimedlemmar när några kan halka in på ett bananskal?

– Nä, absolut inte. Vi kommer inte stänga någon utanför, snarare tvärtom så tror vi på en bred lista. Nu när vi ska ta fram listan är det oerhört viktigt att ha många namn och därutav vet vi att det finns utrymme för alla.

Ann-Marie Fagerström säger att det här naturligtvis är ett sätt att försöka nå nya medlemmar, för Socialdemokraterna har liksom flera andra partier tappat många medlemmar, framförallt ungdomar. Det finns till exempel ingen SSU föreningen längre i Emmaboda.

Men hur mycket socialdemokrat måste man vara för att ta en plats annonsvägen? 

- Man måste självklart känna den ideologi och styrka som vi har i partiet, säger Ann-Marie Fagerström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".