ishockey

Jämnt när IKO föll mot serieledaren

Serieledaren mot seriejumbon när IK Oskarshamn tog emot Leksands IF under onsdagskvällen. Men det blev jämnt, även om Leksand var snäppet starkare och vann med 5-2.

Oskarshamn hade inför mötet vunnit en av de senaste fem matcherna mot Leksand - och på pappret såg det inte ljust ut. Tabelljumbon Oskarshamn hade nästan sextio poäng mindre än serieledaren Leksand.

Men det var till hemmapublikens jubel som IKO:s Daniel Ljungqvist chockade gästerna i power play, efter knappt sex minuter med sitt 1-0 mål. Assisten kom av Nicklas Jadeland. Det var inte förrän minuterna in på den andra perioden som Leksand kvitterade i power play till 1-1.

Men IKO vek inte ner sig och svarade upp genom att ta ledningen med tre minuter kvar av den andra perioden. Kristoffer Jonsson kunde skjuta 2-1 bakom Tom Lawson i Leksandsburen, på pass av Ragnar Karlsson.

I den tredje perioden tog Leksand över totalt. Två mål på tre minuter och matchen var vänd. När sedan 2-4 kom efter 11.32 gick luften ur IKO, som tog ut målvakten minuterna senare. Då kunde Pelle Prestberg i Leksand göra 5-2 i öppen kasse, som också blev slutresultatet.