Ishockey Allettan

Skövde straffade Vikings

Det krävdes tolv straffar för att skilja Nybro Vikings och Skövde åt. Det var gästande Skövde som drog det längsta strået i straffdramatiken och fick bonuspoängen. Matchen slutade 4-5.

Nybro Vikings, som i söndag säkrade sin plats i play off-spelet, tog emot Skövde under onsdagskvällen. Senast lagen möttes slutade matchen 0-0 och fick avgöras på straffar.

Onsdagens match började i samma mållösa stil som den föregående, 0-0 efter första perioden fick lagen att tända till i den andra. Och det var gästande Skövde som tände till allra mest, vilket Nybro kunde utnyttja i power play spel. 1-0 kom för hemmalaget efter halva matchen, genom Brian Phinney.

Men sedan tog Skövde över. Gästerna han kvittera och både göra 2-1 och 3-1 innan periodpaus. I den sista perioden kom Nybro ut och tog över. Jarno Honkonen satte 3-2 och Brian Phinney gjorde sitt andra för kvällen när han kvitterade till 3-3, med sju minuter kvar av matchen.

Därefter kunde Nybro ta ledningen i power play genom Fredrik Näslund efter 16.43. Skövde tog ut målvakten och lyckades kvittera till 4-4 med en man mer på isen, matchen gick till förlängning. En förlängning som blev mållös - straffar nästa.

Efter ett långt drama med tolv straffar missade Jarno Honkonen sin straff och Skövde fick med sig bonuspoängen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista