Ishockey div2

Tuff retur väntar Vimmerby

Vimmerby hockey förlorade det första play off-mötet hemma mot Grästorp med 5-7. På fredag väntar nu en tuff retur om måste vinnas på bortais annars är säsongen över.

1011 personer i Tigerkulan fick se sitt Vimmerby förlora den första play off-matchen mot Grästorp med 5-7. I och med förlusten väntar nu en tuff retur på bortais på fredag.

Kevin Adam gav hemmalaget ledningen redan efter 1.36 i den första perioden, i spel 5 mot 4. Men sedan vände gästerna med två snabba mål. Vimmerby krigade till sig 2-2, men Grästorp tog än en gång ledningen och tog med sig en ledning med 3-2 in i periodvilan.

Patrik Nilsson kvitterade i spel 5 mot 4 till 3-3 och tände hoppet för Vimmerby, sex minuter in i den andra perioden. Grästorp tog ledningen efter ett friläge, men Vimmerby gav inte upp hoppet och kvitterade med två minuter kvar av perioden till 4-4.

Grästorp kom ut starkt i den sista perioden och gjorde både 4-5 och 4-6 innan Vimmerby svarade med 5-6. Men närmre än så kom aldrig VIK och Grästorp kunde punktera matchen med tjugo sekunder kvar till 5-7.