Hultsfred

SD får fortsatt partistöd

Sverigedemokraterna kommer få fortsatt partistöd i Hultsfred under hela 2010, det beslutade kommunfullmäktige i Hultsfred igår.

Politikerna i Hultsfred har svängt i frågan om partistöd till Sverigedemokraterna.

Kommunstyrelsen i Hultsfred har tidigare föreslagit att delar av Sverigedemokraternas partistöd skulle dras in eftersom ingen Sverige demokrat i Hulstfred nu sitter på de två stolar som man har i fullmäktige, men en dom i regeringsrätten som gällde Norrköpings kommun fick fullmäktige att ändra sig. Norrköpings kommun fick fel när de villa dra in partistödet för tomma SD-stolar, man får helt enkelt inte ändra reglerna under en pågående mandatperiod.

Däremot bestämde Hultsfreds kommunfullmäktige att i framtiden ska det parti som inte besätter sina platser i fullmäktige, trots att de fått röster, inte heller få något partistöd från kommunen, vare sig det heter Sverigedemokraterna eller någonting annat.

Sigrid Ingesson
sigrid.ingesson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista