1 av 4
En lastbil åkte av E22 i höjd med Hansa City i Kalmar. Foto: Niklas Kaldner/SR Kalmar
2 av 4
3 av 4
Jobbigt väder för lastbilarna på länets vägar. Foto: Sigrid Ingesson/SR Kalmar
4 av 4
Polisen fick spärra av länets vägar vid flera tillfällen under dagen. Foto: Sigrid Ingesson/SR Kalmar
Kalmar län

Lastbilskaos i snömodden

Lastbilar har haft det mycket besvärligt i länstrafiken under tisdagen. Minst ett tiotal olyckor har rapporterats in men det handlar främst om lastbilar som kört fast eller glidit av vägen utan att  det blivit några personskador.

Klicka på läs mer och se videoklipp.

Kraftigt snöfall och övergång till något mildare väder har gjort länsvägarna extra svåra att bemästra för långtradarchaufförerna.

Lastbilar har glidit av vägarna eller inte kommit upp för backarna. Det har inte rapporterats om några personskador men det har krävts mycket bärgningshjälp för att komma vidare.

Svårast var bärgningsarbetet på E22:an nära Kalmar där en kranbil till slut fick lyfta lastbilen rätt. Europavägen var avstängd i ena riktningen i drygt 3 timmar under bärgningen.

Se filmklipp från bärgningsarbetet:

Nära Fliseryd har det varit trångt under stora delar av dagen. En virkeslastbil åkte av vägen efter möte med en personbil på den för smala vägen. 

På riksväg 47 nära Järnforsen var det helt stopp i båda riktningar medan en lastbil hjälptes upp på vägen igen.

På E22:an nära Verkebäcksbron söder om Västervik stod trafiken också stilla efter att en lastbil ställt sig tvärs över vägen.

Vid södra infarten till Oskarshamn fastnade två lastbilar då de inte kom loss i backen och de fick bärgas med kortare avstängning av vägen som följd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista