Nybro/Gullringen/Orrefors

Flera takras och risk för takras

I Gullringen har flera tak som ligger över virkesupplag till Skanskas husfabrik rasat natten till fredagen.

Även tidigare i veckan rasade det på samma område. Ett tag fick väg 823 delvis spärras av på grund av risk att taket skulle rasa ner på vägen, men det rasade istället in mot området och avspärrningen kunde hövas. Ingen person kom till skada.

Taket till en stor lagerlokal i Nybro riskerar att rasa på grund av snötrycket. Byggnaden spärrades av på fredagsförmiddagen i väntan på besked  hur den ska säkras. Der är en bärande balk som gått sönder och som nu gör att taket riskerar att rasa in. Byggnaden som är 75 x 75 meter innehåller träpulver som tillhör Smålands Energi och äger byggnaden gör ett åkeri.

Storleken på taket gör att det är svårt att nå snön ens via skylift. Enligt Räddningstjänsten i Nybro är det nu upp till ägaren att avgöra hur man ska agera. Ingenjörer har tagits in för att avgöra hur man ska gå vidare. 

Och i Orrefors har taket till en maskinhall gett vika på grund av snötyngden. Ägaren till hallen har stöttat upp taket med hjälp av en lastmaskin och även där har man inte kommit fram till hur man ska agera. Om lastmaskinen tas bort kommer taket att rasa säger man från Räddningstjänsten i Nybro.

SR Kalmar
nyheter.kalmar@sr.se