Division 1-spel för Stjärnan. Foto: Anders Nyberg
Bandyallsvenskan

Stjärnan ur allsvenskan efter övertidsmål

Stjärnan åkte ur bandyallsvenskan med minsta möjliga marginal. Påskallavikslaget förlorade borta mot Jönköping som vann med 5-3 och samtidgt vann Otterbäcken med 8-7 efter avgörande mål i 95:e minuten.

Upplösningen av bandyallsvenskan blev högdramatisk. För Stjärnan slutade det på sämsta möjliga sätt då laget åkte ur allsvenskan efter egen förlust samtidigt som Otterbäcken vann genom mål i 95:e minuten.

Stjärnan som låg på kvalplats inför sista omgången såg ut att av egen kraft behålla platsen. I paus ledde påskallavikslaget med 2-1 borta mot Jönköping och kostade dessutom på sig att missa en straff. I andra halvlek vände Jönköping på matchen och gick upp i ledning med 12 minuter kvar att spela men samtidigt ledde Lidköping hemma mot Otterbäcken som kämpade för att undvika direkt nedflyttning.

Med 5 ordinarie matchminuter kvar kvitterade Otterbäcken och i 95:e minuten kom det avgörande målet till 8-7 för Otterbäcken. Ett mål som skickade ner Stjärnan i ettan.

Målskyttar: Vladimir Charykov 2, Sergei In-Fa-Lin

Janne Rindstig
jan.rindstig@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".