Nybros play off

Rysare väntar efter Vikingsförlust

Nybro Vikings hade 2-1 med sju minuter kvar av den första play off-matchen mot Karlskrona - och tappade till 3-2 på två minuter. Nu väntar en rysare i Victoriahallen på måndag.

Det var två jämna lag på isen när Nybro Vikings gästade Karlskrona under lördagen för den första play off-matchen för spel i hockeyallsvenskan. Troy Davenport i Nybrokassen sattes på prov direkt, och klarade det bra.

Enda tills 19.21 in i perioden - i ett missförstånd mellan Davenport och Brian Phinney - som resulterade till 1-0 för Karlskrona. Nybro kom ut och chockade Karlskrona i den andra perioden. Redan efter 51 sekunder satte Mikael Ahlén 1-1 pucken på returen från Brian Phinneys skott.

Den andra perioden blev ett ställningskrig med två hårt arbetande lag. I den sista perioden satte Nybro press och med 13.24 spelat kom ledningsmålet, 2-1 till Nybro, genom Fredrik Näslund. Med sju minuter kvar av ordinarie tid såg det ljust ut för gästerna.

Men då la Karlskrona i den avgörande växeln och satte 2-2 och slutresultatet 3-2 på två snabba minuter. Nu väntar match på måndag i Victoriahallen och en eventuell tredje och avgörande match på tisdag, även den i Victoriahallen.

Skott: 27-25
Målskyttar: Mikael Ahlén, Fredrik Näslund

Anton Norén
SR/Kalmar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista