Kalmar

Jobbmässa lockade ungdomar

På söndagen arrangerades en jobbmässa i Kalmarsalen i Kalmar där hundratals ungdomar var på plats för att träffa eventuella arbetsgivare och skaffa jobb eller sommarjobb.

Christoffer Karlsson var en av dem som var på plats och han hade hittat ett företag som erbjöd ett sommarjobb som han mycket väl kunde tänka sig.

– Man är iväg två veckor åt gången, eller stora perioder på sommaren på festivaler och  man tjänar bra med pengar, säger han.

Runt 1300 jobb inom näring, turism, handel och omsorg erbjuds på jobbmässan i Kalmar, de populäraste yrken är restaurang och service. Vare sig de har erfarenhet eller inte så vill ungdomarna gärna jobba på sommaren och ett sätt att nå målen är att vända sig till jobbcoach.

En del av företagen på mässan, som bland annat arrangerades av Arbetsförmedlingen, erbjöd speedcoaching och det passade många ungdomar på att pröva. Rebecca Björkman var en av dem.

– Jag är jättepositivt laddad och hittills har det gått bra. De frågar mycket och man måste vara snabb, man har ju bara tre minuter på sig, säger Rebecca som är på jakt efter ett fast jobb eftersom hon inte vill studera vidare efter studenten i vår.

Banna Thioubou

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista