Virserum

Nyöppnande för barnens hälsa

Barnfamiljer i Virserum kan se fram emot en nyöppnad barnhälsovårdscentral på orten - bara en lämplig lokal kan hittas. Det beskedet gav miljöpartistiska landstingsrådet Ann Hellenborg i en interpellationsdebatt på landstingsfullmäktige.

Det var efter interpellation från kristdemokraten Anders Andersson om framtiden för barnhälsovården, som idag flyttat till Hultsfred, som beskedet gavs, att planen alltså är att återöppna en bvc-central i Virserum, om än på sikt. 

Idag ett halvår innan valet börjar det hetta till bland politikerna, bland annat i landstinget. I samband med dagens landstingsfullmäktigemöte på Gränsö i Västervik hade ett tiotal interpellationer lämnats in där

Alliansoppositionen ställer kritiska frågor till den rödgröna majoriteten. Under förmiddagen diskuterades hur barnfamiljer i Virserum påverkas av flytten av barnhälsovårdcentralen därifrån. Anders Andersson hade laddat upp med kritiska frågor kring miljökonsekvenserna av pendlandet till Hultsfred, men kunde alltså nöjt se att frågan är på väg mot en lösning.

- Jag noterar det i mina papper, sa före detta landstingsrådet Anders Andersson, till vardags numera riksdagsledamot, men som även behållt en plats som ledamot i landstingsfullmäktige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista