Virserum

Besked idag: Nytt BVC till Virserum

Barnfamiljer i Virserum kan se fram emot en nyöppnad barnhälsovårdscentral på orten, så fort man hittar en lämplig lokal. Det framkom på årets första fullmäktigemöte i landstinget.

Det var det miljöpartistiska landstingsrådet Ann Hellenborg som gav beskedet om barnhälsovårdscentralen i en interpellationsdebatt på landstingsfullmäktige idag.

I samband med dagens landstingsfullmäktigemöte på Gränsö i Västervik hade ett tiotal interpellationer lämnats in, där alliansoppositionen ställer kritiska frågor till den rödgröna majoriteten.

Det var under förmiddagen som fullmäktige diskuterade frågan om hur barnfamiljer i Virserum påverkas av flytten av barnhälsovårdcentralen till Hultsfred. Anders Andersson hade laddat upp med kritiska frågor kring miljökonsekvenserna av pendlandet, men kunde alltså nöjt se att frågan är på väg mot en lösning.

- Jag noterar det i mina papper, sa före detta landstingsrådet Anders Andersson, till vardags numera riksdagsledamot, men som även har kvar en plats som ledamot i landstingsfullmäktige.

Tobias Sandblad
tobias.sandblad@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista