Här ska midsommaren bli tryggare. Foto: Elin Ericsson
Köpingsvik

Så ska midsommaren bli tryggare

Ett åtgärdsprogram har tagits fram för att få ett lugnare midsommarfirande i Köpingsvik redan till sommaren.

Efter förra midsommarhelgen som urartade har en grupp med bl acampingägare, polis och representanter från Borgholms kommun tillsammans tagit fram riktlinjer som ska få bort stöket från Köpingsvik.

- Jag tycker det är väldigt positivt, och det tror jag alla tycker som arbetar med det här. Ingen vill ju ha det stökigt på sina campingar, säger Henrik Palmgren som driver Klinta Camping.

Åtgärdsprogrammet innehåller riktlinjer som ska ta bort stöket, men behålla festen. Bland annat ska det sättas upp belysning på strandpromenaden, vakterna ska bli fler och få befogenhet att agera på strandpromenaden. Dessutom ska varje gäst som checkar in registrera sig och få ett band runt armen som visar vilken camping hon eller han bor på.

- Nu kommer vi att vidta dessa åtgärder för i år och så får vi sammanställa det efter den här midsommaren och se vad vi kan jobba med till nästa sommar.

-Allt sker inte över en natt, men jag tror att det kommer bli positivt framöver,säger Henrik Palmgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista