1 av 2
Svårt att veta var man är när vägskylten vid Fårbo gått sönder. Foto: Helena Gustafsson/SR.
2 av 2
Trasig vägskylt längs E22. Foto: Helena Gustafsson/SR
Kalmar län

Många trasiga vägskyltar

Det har varit ovanligt många trasiga vägskyltar den här vintern. Skyltarna har inte klarat av att stå emot all snö som slungats iväg när plogbilarna farit fram.

Trafikplats Fårbo ska det stå på en skylt norr om Oskarshamn men just texten Fårbo har fallit ner och ligger i snön. Just underkanten har lossnat från fästena på andra skyltar också ser vi.

- Förr blev det böjda skyltar, men idag är det fästena som har gett sig. De är av alluminium och sen vad vi tycker är konstruktionen lite sämre, det är inget ändstopp, säger Vägverkets projektledare för driften av E22:a norr om Ålem, Göran Hugsén som kommer ta upp dilemmat med levarantören av skyltarna.

När Sveriges Radio Kalmars reporter åker upp och ner från Kalmar till Västervik på E22:an häromdagen ser vi kanske tio skyltar som inte är som dom ska, någon har också begravts nästan helt i dom höga snömassorna.

Särskilt viktiga skyltar som stoppskyltar och hastighetsskyltar ska vara på plats så fort som möjligt om dom går sönder försäkrar Vägverket, men de gör nu också en översikt över hela E22 för rätta till alla andra skyltar som gått sönder i vinter främst efter alla plogbilarnas framfart då tung snö formligen slungats iväg mot vägkanterna.

- Det är klart att det är mer i år genom att det varit många plogtillfällen och så har man då inte hunnit laga dom med en gång, säger Göran Hugsén.

Tobias Sandblad
tobias.sandblad@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista