1 av 2
Nanne Bergstrand flankeras av Magnus Haglund, Elfsborg, och Jonas Olsson, IFK Göteborg. Foto: Janne Rindstig/SR Kalmar.
2 av 2
Klassfoto på dagens allsvenska upptaktsmöte i Örebro. Foto: Scanpix
Fotbollsallsvenskan

KFF topptippat igen - men tror på tuffare tider ekonomiskt

Kalmar FF andas optimism inför den allsvenska säsongen som börjar på lördag 13 mars och förväntningarna är spelmässigt stora på laget. Däremot kommer inte ekonomin bli lika bra i år.

Vid dagens allsvenska upptakt i Örebro fanns KFF med bland de topptippade lagen igen och tränaren Nanne Bergstrand sa att fotboll går ut på att göra flest mål något som Kalmar varit bäst på de senaste två åren och han räknar med att laget blir än mer målfarligt i år.

Kalmar är tillsammans med de övriga vinnarna de senaste fyra åren, Elfsborg, IFK Göteborg och regerande mästarna AIK, tippade topplag tillsammans med Malmö FF som främste utmanare enligt den samlade expertisen på mötet.

Bättre ekonomi men inte i KFF

Samtidigt tror merparten av de 16 allsvenska fotbollsklubbarna på ett bättre ekonomiskt 2010 än förra året men inte Kalmar FF.

Sportchef Svante Samuelsson var en av dem som svarade nej på Sveriges Radios undersökning om han trodde på förbättrad ekonomi 2010.

– Det beror lite på hur man svarar. Men i vårt fall hade vi fantastiska spelarförsäljningar 2009 som vi inte kan leva upp till 2010, så i vårt fall kommer resultatet bli sämre, säger Svante Samuelsson.

Janne Rindstig
jan.rindstig@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista