Ishockey

Heroiskt Nybro till playoff 3

Trots 12 utvisningar lyckades Nybro hålla nollan borta mot Arboga i playoff till ishockeyallsvenkt kval. Nybro vann med 2-0 i Arboga och är dämed klara för sista playoffomgången.

Efter lördagens vinst med 6-1 mot Arboga på hemmais hade Nybro chans att säkra en plats i playoff 3 genom att på måndagskvällen också vinna mot samma lag på bortais.

Nybro tog chansen och vann med 2-0 efter att Troy Davenport motat inte mindre än 46 skott. Defensiven sattes verkligen på hårda prov i samband med inte mindre än 12 utvisningar på nybrospelare. Vid två tillfällen hade hemmalaget spel i 5-3 utan att göra mål.

Nybros attacker var effektivare , Andreas Elofsson och Michael Irani blev målskyttar. 

Segern betyder att Nybro slipper spela en tredje och avgörande match och att säsongen är slut för Arboga.

På lördag väntar hemmamatch för Nybro i sista playoffomgången men vilka motståndarna blir är ännu inte klart men det blir någon i kvartetten Tingsryd,Huddinge,Enköping eller Kiruna.

Även Olofström och Vita Hästen vann sina playoffmatcher efter två omgångar medan Asplöven och Piteå gör upp i en avgörande match tisdag kväll.

Janne Rindstig
jan.rindstig@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista