En del av de mail som Per Lublin begärt ut från kommunen. Foto: Hasse Carlsson/SR.
Borgholm

Lisbeth Lennartsson sjukskriven - knäckt av Lublin

Uppdaterad 10:47
Borgholms centerpartistiska kommunalråd Lisbeth Lennartsson mår nu så dåligt av att under en längre tid bli förföljd och uthängd av Per Lublin, talesmannen för Ölandspartiet, att hon sedan igår är sjukskriven på 75%.

Det som nu var den utlösande faktorn var att Lublin begärt ut samtliga mail från Lisbeth Lennartsson, moderaten Eddie Forsmans och kommunchefen Lars Frick, och sedan lagt ut valda delar av innehållet i mailen på sin blogg.

Känner sig kränkt

Lisbeth Lennartsson säger till Sveriges Radio Kalmar att hon inte har nåt att dölja men att hon upplever det som kränkande med osanningar och att Lublin förföljt henne på flera sätt, som att till exempel ge henne annonser om lediga jobb.

– Det är klart att det är kränkande. Det är oerhört kränkande det är det alltså. Man frågar sig vad man får stå ut med, sen vet man att Per är Per så att säga, men hur eller hur folk läser ju, säger Lisbeth Lennartsson med gråten i halsen.

Lublin en orsak till sjukskrivning

Nu kan hon inte längre jobba heltid och är sjukriven på 75 procent.

– Per är en mycket stor bidragande orsak till det, säger Lisbeth Lennartsson som säger att det även är andra orsaker som bidragit.

Hon säger vidare att hon ska försöka komma tillbaka så snabbt som möjligt och att hon ska kandidera i höstens val.

– Är det värt i en demokrati att låta en sådan som Per Lublin att vinna? För mig är det viktigare för demokratin att en sådan som han inte får vinna över mig. Jag behöver ta igen mig litegranna, men jag kommer komma tillbaka ordentligt, säger Lisbeth Lennartsson.

Nu har Borgholms kommun valt att lämna alla ärenden vidare till SKL, Sveriges kommuner och landsting. Det kommer kommunen få betala för, men det kan komma att visa vad Lublin kostar kommunen. 

Lublin anser sig vara utan skuld 

Per Lublin själv menar att han inte alls har någon skuld i Lennartssons sjukskrivning, han kan heller inte motivera något politiskt syfte med sitt agerande utan förklarar det med att han bedriver undersökande Journalistik.

– Det som står på min blogg är upp till vem som helst att läsa sen får de själv bedömma om det är kränkande, jag anser det inte vara kränkande.

Lublin kan inte motivera något politiskt syfte med sitt agerande utan förklarar det med att han bedriver undersökande Journalistik.

– Jag tänker att det kan vara att skylla på mig om hon mår dåligt eller om hon inte kan sköta jobbet, säger han.

Han tänker inte heller be om ursäkt eftersom han inte vet vad han gjort för fel.

Hasse Carlsson
hasse.carlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".