Håkan tror på Kalmar FF. Foto: Scanpix
Fotbollsallsvenskan

Håkan Mild tror på Kalmar FF

Två av de tre senaste årens svenska fotbollsmästare ställs mot varandra i premiären 2010 då Kalmar FF möter IFK Göteborg. Blåvitt pekas ut som guldfavoriter men sportchefen Håkan Mild höjer ett varningens finger för Kalmar FF även om han inte har något emot att bära favoritskapet.

IFK Göteborg var nära att vinna SM-guldet 2009 och har både vässat och breddat truppen sedan dess. Det gör att blåvitt är favoriter att gå hela vägen 2010 och ta hem ännu ett guld.

Truppen var rejält skadedrabbad under 2009 och problemen fortsätter delvis men det ser bättre ut och flera spelare är på väg tillbaka i träning.

Efter förlusten i supercupen mot AIK hoppas sportchefen Håkan Mild på bättre offensiv när allsvenskan drar igång men misstänker att dåliga gräsplaner kan påverka spelkvalitén.

I premiären väntar Kalmar FF som är ett lag Håkan Mild har stor respekt för men han vill ändå inte byta till sig någon spelare från kalmarlaget. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".