Kd partiledarkandidat på besök i länet

Först i början av februari kommer krisktdemokraterna i Kalmar län att lägga fram sitt förslag till ny partiledare. Diskussionerna har dock redan startat, men åt vilket håll de lutar, det vill ordföranden i länet Anders Andersson inte uttala sig om i nuläget, som igår träffade Maria Larsson en av de som förts på tal som ny partiledare.
Maria Larsson är ursprungligen från Långasjö, men numera hemmahörande i Gnosjö, Anders Andersson säger att Maria Larsson har en god förankring i frågor som är viktiga för kristdemokrater, till exempel familjepolitiken och småföretagandet, samtidgt som hon är duktig på att kommunicera. Maria Larsson har kritiserats inom partiet framför allt kanske av mer traditionella partimedlemmar. Hon kritiseras bland annat för att alltför mycket ifrågasätta gamla hederliga kristdemokratiska hjärtefrågor till exempel den om vårnadsbidraget Men ordföranden i Kalmar län Anders Andersson vill inte stämma in i den kritiken och även om han tidigt gick ut och förordade Mats Odell som ny partiledare så ser han kvalitéer i Maria Larsson som partledare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".