Emmaboda

Ny satsning på flygplats i Emmaboda

Flera stora företag i Kalmar, Kronoberg och Blekinge län har i hemlighet länge bland annat arbetat hårt för att det ska byggas en ny internationell flygplats i Emmboda.

Företagarna menar att man borde lägga ner flygplatserna i Växjö, Kalmar och Ronneby och istället satsa krutet i Emmaboda. De menar att det är en förutsättning för flygets och näringslivets överlevnad i regionen, bland annat genom bättre infrastruktur och fler destinationer.

Nu under våren ska företagarna enligt uppgift till Sveriges Radio Kalmar träffa infrastrukturminister Åsa Torstensson för att diskutera frågan.

Det är definitivt inte första gången som en regionflygplats i Emmaboda diskuteras, eftersom Emmaboda ligger strategiskt med lika långt till de tre läshuvudstäderna, men skillnaden den här gången är att man inte involverat de lokala politikerna och istället går direkt på regeringsnivå.

Orsaken är att man inte vill att de lokala politikenrna ska bli hemmablinda och vurma för mycket för sina flygplatser. Företagarna arbetar även med andra frågor som berör regionen.

SR Kalmar
nyheter.kalmar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista