Yannick Bapupa fälls av hovrätten. Foto: Paul Madej/Scanpix.
Kalmar

Bapupa fälls för våldtäkt

Kalmar FF-spelaren Yannick Bapupa fälls för en våldtäkt i Gävle förra året. Hovrätten väljer alltså att gå emot tingsrättens friande dom och dömer honom till två års fängelse.

Yannick Bapupa fälls för att ha våldtagit en 18-årig flicka i en lägenhet i Gävle.

Våldtäkten skedde i samband med en efterfest i en lägenhet i Gävle i november. Enligt förhören med kvinnan så låg hon och sov i soffan och vaknade av att någon hade sex med henne.

Bapupa erkände i förhör att han hade sex med kvinnan men hävdar att hon var vaken och att hon skulle varit med på det hela.

Bapupa tillhör Kalmar FF och sportchefen Svante Samuelsson säger så här om läget.

– Det är en hel del aspekter som vi måste ta redo på förutsättningar kring. Dels överklagandetid, dels det arbetsrättsliga, dels vad spelaren och hans agent säger och vad vi tycker.

– Vi behöver ett par veckor kanske för att ta ett slutgiltigt beslut.

Kan ni bryta kontraktet och gå skadelösa?

– Det är exakt sådana arbetsrättsliga saker som vi måste ta till expertis för att reda ut vilka förutsätningar som gäller.

28-årige Bapupa var tidigare fotbollsspelare i Gefle IF men rekryterades av Kalmar FF efter säsongen 2009. Han har tidigare spelat i Djurgården och Åtvidaberg, men moderklubben är Kinshasa City Star i Kongo-Kinshasa.

Sveriges Radio Kalmar
nyheter.kalmar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".