Ishockey

Nybro klart för kvalserien

Nybro Vikings följde upp utklassningen i den första play off-matchen med en rejäl 4-0 seger i Lombia ishall, Kiruna, under måndagskvällen.

Nybro kom till Lombia ishall med en utklassningsseger (11-0) i ryggen och hade målet klart: kvalserien till hockeyallsvenskan. Vikings, och framför allt Troy Davenport i målet, gjorde vad man behövde under måndagskvällen. Klara 4-0 gav en biljett till kvalserien mot allsvenskan. Där finns sedan tidigare Oskarshamn.

Det hela började jämnt lagen emellan. Det dröjde 18 minuter in i den första perioden innan Jarno Honkonen sin vana trogen satte 1-0 målet bakom Emanuel Fredriksson i Kirunakassen. Assisten kom av Anton Holmberg. Nybro envisades med att dra på sig utvisningar och lät Kiruna gång på gång komma till avslut på den storspelande Davenport.

2-0 kom 16 minuter in i den andra perioden. Fredrik Näslund snurrade upp Fredriksson i Kirunakassen och serverade Linus Boström som bara hade att trycka dit pucken. Två minuter senare var det dags igen. Denna gång stod Mikael Ahlén för målet, assisterad av Jarno Honkonen. 3-0 till Nybro och matchen verkade avgjord.

Åtta minuter in i den sista perioden tryckte Andreas Elofsson dit 4-0 och skickade sitt Nybro till kvalspel. När slutsignalen ljöd inför de 1149 personer som sökt sig till Lombia ishall i Kiruna var det ett lättat Nybro som kunde blicka framåt mot kanske säsongens viktigaste kvalmatcher.

Skott: 30-24
Målskyttar: Jarno Honkonen, Andreas Elofsson, Mikael Ahlén, Linus Boström

Anton Norén
SR/Kalmar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista